Oracle Designer 10g: Analyse (op aanvraag)

Oracle Designer is de geïntegreerde verzameling van ondersteunende tools die gebruikt worden bij het bouwen van een informatiesysteem. In deze cursus komt Oracle Designer uitgebreid aan de orde als hulpmiddel bij het maken van een conceptueel ontwerp van de applicatie. Tijdens deze cursus worden de verschillende tools die gebruikt worden bij het modelleren van een informatiesysteem besproken en gedemonstreerd. Er worden hints en tips gegeven met betrekking tot de meest voorkomende problemen en werkzaamheden.

Deze cursus heeft het karakter van een workshop. Dit betekent dat 60% van de cursustijd besteed wordt aan het modelleren en ontwerpen van een realistisch informatiesysteem met behulp van Oracle Designer. De overige 40% wordt besteed aan uitleg en demonstraties door de docent.

Je leert

  • Hoe je Oracle Designer kunt gebruiken in het begintraject van een project, zowel in de definitiefase (procesmodellering), als in de analysefase (functiemodellering en datamodellering)
  • Te werken met de repository en de verschillende teken- en rapportage-tools van Oracle Designer

Onderwerpen

  • De structuur Oracle Designer en de Repository
  • Repository Object Navigator
  • Process Modeler
  • Function Hierarchy Diagrammer
  • Entity Relationship Diagrammer
  • Matrix Diagrammer
  • Repository Reports

 

 

Doelgroep

Deze cursus is bedoeld voor informatieanalisten, ontwerpers en ontwikkelaars die in een relatief kort tijdsbestek een opleiding willen volgen zodat ze op een effectieve manier met Oracle Designer aan de slag kunnen. In de cursus wordt gewerkt met versie 10 van Designer.

Voorkennis

Kennis op het niveau van de cursus Datamodellering met ERM wordt bekend voorondersteld. Ervaring met proces- en functiemodellering is voor de cursus een voordeel, maar is niet noodzakelijk.

Prijs per persoon

€ 1.300,-  (exclusief BTW)

Duur van deze cursus

2 dagen

Cursusdata

Data (nog) niet beschikbaar / Op aanvraag

Cursist aan het woord

“Ik ben zeer positief over dit Oracle Designer 10g- traject. In korte tijd heb ik veel geleerd. De omgeving is daarnaast prettig om in te werken en leren”

T. van Laar, Oracle Nederland

Deel deze training

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail