Transfer Solutions: Opleidingstraject voor Zilveren Kruis Ontwikkelaars

11-12-2023 • Mariette van Pinxteren

Zilveren Kruis, een van de grootste zorgverzekeraars in Nederland met ongeveer 5 miljoen klanten, heeft met behulp van OutSystems partner Transfer Solutions de overstap gemaakt van traditioneel coderen naar het Low Code-platform. De motivatie achter deze transitie ligt in de vergrijzing van het personeelsbestand, waarbij een groot deel van de ontwikkelaars binnen tien jaar met pensioen gaat. Om de impact van het verlies van ervaren personeel te verminderen, heeft Zilveren Kruis besloten enkele platformen te transformeren met behulp van OutSystems.

Transfer Solutions begeleidt niet alleen de implementatie (delivery) van het project, maar verzorgt ook het opleidingstraject om de 50 ontwikkelaars van Zilveren Kruis om te scholen tot Low Code OutSystems ontwikkelaars. Het doel is om de transitie met eigen personeel te doen, met de hulp van externe experts tijdens de overgangsfase.

Belangrijk voor Zilveren Kruis is de betrokkenheid van medewerkers bij de transitie. Transfer Solutions heeft een plan opgesteld om medewerkers op verschillende niveaus en functies om te scholen via coaching en trainingen. De focus ligt op efficiënt werken met het Low Code-platform en het aanmoedigen van een cultuur van kennisdeling.

Het opleidingstraject loopt tot het einde van de platformtransitie, met een Tech Lead van Transfer Solutions die het team aanstuurt volgens het ‘voordoen, meedoen, zelf doen’ principe. Het doel is dat het interne team van Zilveren Kruis uiteindelijk zelfstandig kan werken.

De overgang naar het nieuwe systeem verloopt volgens plan, en beide partijen zijn tevreden over de voortgang. Zilveren Kruis verwacht na afronding van de transitie optimalisatie van bedrijfsprocessen, verhoging van productiviteit en het behoud van hoge standaarden voor zorg en service in de toekomst.

Lees hier de hele referentiecase