Professional Scrum Master Training

Scrum lijkt simpel, maar de toepassing van deze werkwijze in een organisatie kan soms erg moeilijk zijn. Niet voor niets ervaren veel organisaties niet alle voordelen die Scrum op kan leveren. De rol van de Scrum Master is cruciaal voor het succes van Scrum. Daarom is er de Professional Scrum Master training. In twee trainingsdagen leiden onze trainers u op tot een Scrum Master. U doet alle kennis en ervaringen op waarmee u ieder Scrum project tot een succes kunt maken. Deze training is incl. examen

Certificering

Na het volgen van deze training legt u online een (Engelstalig) multiple choice examen af. Dit kunt u op ieder moment en tijdstip doen, maar uiterlijk binnen twee weken na het volgen van de training. Is de score van dit examen minimaal 85%, dan ontvangt u het certificaat ‘Professional Scrum Master’. Deze certificering wordt uitgegeven door Scrum.org.

INSCHRIJVEN

U leert

Deze training geeft u inzicht in waarom een schijnbaar simpele werkwijze zoals Scrum verregaande gevolgen heeft voor uw organisatie. Onze trainers voorzien u van alle kennis waarmee u nieuwe Scrum projecten in gang kunt zetten of lopende Scrum projecten naar een hoger niveau kunt brengen. De training richt zich met name op de rol van de Scrum Master en het team. Ook gaan we uitgebreid in op de basisprincipes, rollen, tools en meetings van het Scrum proces. We wisselen daarbij theorie af met praktijkoefeningen en Agile games. Onderdelen die in ieder geval aan de orde komen zijn:

  • Scrum basisprincipes & theorie: wat is Scrum en hoe verhoudt het zich tot Agile?
  • Scrum framework & meetings: de theorie over het proces volgens Scrum.
  • Scrum & change: wat verandert er nu daadwerkelijk als u volgens Scrum gaat werken en hoe kunt u die verandering bewerkstelligen?
  • Scrum & Total Cost of Ownership: omdat ontwikkel- en beheertrajecten veel invloed op elkaar hebben, leert u hoe u over de grens tussen deze twee trajecten heen kunt kijken en maximaal kunt bijdragen aan uw Total Costs of Ownership.
  • Scrum teams: het hoe en waarom van samenwerken, een team zijn en communiceren in de dagelijkse praktijk.
  • Scrum planning: u leert klanten te informeren over de voortgang van het project, ondanks het feit dat er in het Scrum proces geen lange termijn planningen worden afgegeven.
  • Scaling Scrum: de aanpak van Scrum in grote organisaties en grote complexe projecten met meerdere teams.
Inschrijven

Doelgroep

De training is geschikt voor professionals die de rol van Scrum Master vervullen of gaan vervullen. Daarnaast is de training van toegevoegde waarde voor iedereen die iets te maken heeft met software development en diepgaande kennis van de Scrum methodiek wil opdoen. Denk hierbij aan architecten, ontwikkelaars, teamleiders, business, beheerders, testers en projectleiders.

Voorkennis

Voor deelname hoeft u geen theoretische voorkennis of ervaring te hebben. Wel raden we het aan om voorafgaand aan de training enige basiskennis op te doen door het lezen van de Scrum Guide: www.scrumguides.org. De Professional Scrum Master training is geschikt voor minimaal 6 en maximaal 20 deelnemers. Zowel groepen als individuen kunnen zich inschrijven voor het programma.

Inschrijven

Prijs per persoon

€ 1.499,- (exclusief BTW)

Duur van deze cursus

2 dagen

Cursusdata

1 - 2 juni 2023
7 - 8 september 2023
5 - 6 oktober 2023
23 - 24 november 2023
14 - 15 december 2023

Deel deze training

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail