Docenten

Bij Transfer Solutions werken rond de 200 consultants, projectleiders, testers ontwikkelaars en DBA’s. Oracle- en OutSystems-technologie stroomt nog net niet door hun bloed, maar het scheelt niet veel. Met andere woorden: ze beschikken over enorm veel kennis en ervaring, die ze ook nog eens met alle liefde delen met anderen. En ook zij weten: dat lukt het best in een ongedwongen en persoonlijke sfeer. En dat is ook precies wat onderstaande docenten graag aan jou laten zien. En let wel: dit is slechts een selectie van de mensen die je voor jouw groep kunt krijgen.

Gilbert Rattink

“Ik heb ooit een eerstegraads lesbevoegdheid gehaald, maar nooit op een middelbare school les gegeven: dat had vooral te maken met de gemiddelde motivatie van een leerling. Met die motivatie is het bij de gemiddelde cursist van Transfer Solutions heel anders gesteld. En dat maakt lesgeven zo leuk: gemotiveerde cursisten dagen me uit, halen het beste uit mij en krijgen dus ook het beste van mij. Ik heb behalve plezier in het lesgeven ook plezier in het programmeren. Ik hoop altijd dat ik tijdens mijn lessen ook wat van dat plezier kan overdragen.”

Peter Vermaat

“Leren gaat verder dan het vermeerderen van kennis. Het geven van licentieworkshop lijkt op het eerste gezicht weinig spectaculair, maar is vaak avontuurlijk. Voor iemand die er vaker mee te maken heeft, zijn de beschreven licentieregels samenhangend en beperkt in omvang. Ondanks de door Oracle gepubliceerde documentatie (de “jurisdictie”) is er veel vaker sprake van “jurisprudentie”, die in schijnbaar vergelijkbare gevallen toch heel verschillend kan uitvallen.

De uitdaging is om een voor de deelnemers herkenbare lijn te vinden op basis van de voorbeelden uit de praktijk.

De kans is groot dat er in het verleden bij de een een heel andere uitkomst is geweest dan bij een ander. Met name het gezamenlijk proberen te volgen van zo’n redenering geeft inzicht in het proces en leidt tot leren. Mijn dag is goed wanneer ik merk dat de deelnemers na de workshop niet alleen weten hoe de vork in de steel zit, maar mogelijkheden zien om creatief met de regels om te gaan.”

Wim Grommen

“Als werk je hobby is, dan hoef je nooit te werken. Ik beoefen alweer vanaf 1983 mijn grote hobby uit: mensen les geven. Ik heb eerst een aantal jaren in het reguliere onderwijs (wiskunde / natuurkunde aan vmbo-, havo- en vwo-leerlingen) gewerkt.

Vanaf 1991 geef ik cursussen in Oracle-gerelateerde software aan mensen uit het bedrijfsleven, onder andere SQL, PL/SQL, Oracle Developer, Oracle Designer, Datamodelleren met ERM, Databasebeheer, JAVA en APEX-gerelateerde cursussen.”